Over

Geboren 9 mei 1935 in Amstelveen. Groeit op in een kunstminnend gezin waar hij al op jonge leeftijd belangstelling voor tekenen en schilderen blijkt te hebben.

Wordt in 1953 aangenomen op de Kunstnijverheidsschool in Amsterdam, de voorloper van de Rietveld-academie.

Maakt in 1956 de opleiding af als textiel-ontwerper.

Werkt vanaf 1956 als ontwerper van dessins, gedrukt in Italië en bestemd voor nationale en internationale bedrijven onder andere voor theaters en luxe scheepsinrichtingen.

Daarnaast ontwerpt hij wandapplicaties in stof waarvan vele geplaatst zijn in kerken, overheids- en gemeentelijke instellingen bij particulieren.

In het begin van het jaar 1960 verlengt hij zijn belangstelling voor textiel en vindt hij met succes mogelijkheden in glas en staalapplicaties die eveneens hun weg vinden naar bovengenoemde instellingen en naar privé bezit.

De overgang van glas naar staal en stof zet hij niet voort en hij besluit in 1975 hiermee te stoppen om zijn oude liefde, tekenen en schilderen, meer te intensiveren.

Regelmatig exposeert hij in Nederland maar voornamelijk in zijn eigen Galerie Vermije in Zegveld.

Vele werken zijn in bezit van openbare en zakelijke instellingen in binnen en buitenland en bij particuliere verzamelaars. Deze zijn o.a. te vinden in: Nederland, België, Canada, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Ierland, Italië, Japan, Roemenië, Schotland, Verenigde Staten van Amerika, Zuid Korea en Zwitserland.